Volledig scherm
Mark van Bommel © ANP Sport

Van Bommel krijgt met PSV de vijfde tik op rij: ‘Maar ik zie nog perspectief’

PSV was niet in staat om voetballend onder de druk van LASK Linz uit te spelen, vond trainer Mark van Bommel na de 4-1 nederlaag van donderdagavond in Oostenrijk. Het werd een schrobbering voor de Eindhovenaren in het Europa League-toernooi. 

,,Tot de rust hielden we het op 0-1 en hadden we de goede verdedigende discipline. Daarna viel dat weg. We moeten realistisch en eerlijk zijn, dat we hier geen resultaat halen. Het ligt volledig aan onszelf en ook aan de situatie waarin we zitten. Een aantal dingen is verklaarbaar en het stapelt zich op.”

Hoe is de situatie voor PSV om te keren? ,,Er is een aantal verklaarbare redenen. Het is geen excuus, maar het is wel zo”, zo doelt Van Bommel op de blessures van Steven Bergwijn en Donyell Malen en de schorsingen van afgelopen week. Bergwijn en Malen zijn er ook zondag tegen Willem II niet bij en dus blijft het voorin tobben bij het zwalkende PSV. ,,Voor sommige spelers is het de eerste keer dat ze in zo'n situatie als deze komen. Voor mij is het hetzelfde. Het is absoluut niet goed, dit resultaat. In de eerste helft hadden we al niet de rust om er onderuit te voetballen. LASK is een opportunistische, hardwerkende ploeg en dan is dat nodig.”

Clublied

Natuurlijk wilden PSV graag winnen, zei de trainer. ,,Maar we zitten niet in de situatie dat we hier wel even winnen. We kwamen voor, maar daarna loopt het allemaal mis. Wij hebben nooit gezegd dat er geen crisis is. Het zijn moeilijke tijden en dan blijven we bij elkaar, dat staat in het clublied. Dat er onrust ontstaat, is logisch als je vijf keer op rij niet wint. Het is een situatie waarin veel spelers nooit hebt gezeten en zelf loop ik al wel lang mee. De resultaten zijn niet goed, maar ik zie zeker perspectief.”

Dat er van de vervangers van Malen en Bergwijn meer verwacht mag worden, erkende Van Bommel. Hij denkt ook dat de situatie snel te keren is. ,,In het voetbal kun je dingen snel omdraaien. We hadden hier ook wat geluk moeten hebben dat we de voorsprong wat langer vasthouden. En ja, als je een aantal wedstrijden niet wint, ga je soms een beetje twijfelen.” 

Bekijk hieronder de reactie na afloop van PSV-captain Pablo Rosario.