Van Bommel vindt ieder spoortje arrogantie voor duel met Apollon ongepast

PSV wacht donderdag tegen het Cypriotische Apollon Limassol een pittig potje, zo denkt trainer Mark van Bommel. De oefenmeester vindt alles wat in het tweeluik (volgende week is de return in Cyprus) ook maar wijst op een sprankje arrogantie richting de tegenstander totaal ongepast. Apollon is samen met Apoel Nicosia, Ominia Nicosia en AEK Larnaca een van de grote ploegen op het eiland. 

PSV is nog volop bezig op de transfermarkt, maar de coach van PSV kon daar weinig over zeggen. Hij focust zich op de wedstrijd. Waar hij in de vorige voorronde niet zo onder de indruk was van FK Haugesund, is er volgens Van Bommel nu sprake van Europees clubvoetbal op zeer serieus niveau. ,,Wij mogen niet arrogant zijn om even te denken dat wij dit wel gaan doen. Onze ploeg is jong en soms grillig en we werken eraan om stabieler te worden. Dat is een kwestie van tijd.”

Van Bommel vindt Apollon ‘een lastige tegenstander om tegen te spelen’. ,,Het zou ongelooflijk zijn dat wij een positie innemen dat we wel even winnen. Het zal niet makkelijk worden.” PSV mist Armindo Bruma, Sam Lammers en Gastón Pereiro door blessures. Daarnaast is Michal Sadílek geschorst en dat maakt waarschijnlijk de weg vrij voor een basisplek van Olivier Boscagli als linksback. 

PSV kreeg woensdag een aantal mooie berichten vanuit Zeist op zich afgevuurd. Donyell Malen is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal (Van Bommel daarover: “Dat heeft hij verdiend.”) en Mohamed Ihattaren staat op papier bij Jong Oranje. Allebei staan ze waarschijnlijk in de basis tegen Apollon en moeten ze de ervaren verdedigers van de Cyprioten zien te kloppen. ,,Zij zijn groot, sterk en geroutineerd, maar wij hebben behendige, snelle en ook slimme spelers met veel kwaliteiten”, zei Van Bommel. Hij vindt het geen voordeel dat PSV eerst thuis speelt in het tweeluik. ,,Dat zeg ik gevoelsmatig”, gaf hij aan. 

Mark van Bommel
Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency