Volledig scherm
Marco van Ginkel na de overwinning op Feyenoord. © ANP Pro Shots

Van Ginkel na overleg met PSV niet opgeroepen voor Oranje

Marco van Ginkel was woensdag niet opgenomen op de eerste schiftingslijst voor Oranje voor twee oefeninterlands in maart. Dat is na goed overleg met PSV gebeurd, laat de club weten. De 25-jarige middenvelder was een opvallende afwezige in de 33-koppige voorselectie, waarin ook Steven Bergwijn voor het eerst is opgenomen. 

Van Ginkel is pas net terug na een knieblessure en richt zich voorlopig op PSV om weer volledig in het ritme te komen, zo hebben bondscoach Ronald Koeman en Phillip Cocu afgesproken. Hij zal normaal gesproken niet in actie komen tijdens de oefeninterlands met Engeland en Portugal. 

Namens PSV zijn wel debutant Steven Bergwijn en ook Jeroen Zoet en Luuk de Jong van de partij bij Oranje. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Arjen Robben vertrekt aan het eind van dit seizoen na een prachtige periode bij Bayern München en is dan 35,5 jaar. Na zes (!) kampioenschappen op rij pruttelt de motor van ‘FC Hollywood’ in Zuid-Duitsland, waar de ex-international dit seizoen aantoont nog altijd een hoog niveau te kunnen halen. Bayern staat in de Bundesliga inmiddels negen punten achter op koploper Borussia Dortmund. Geen onoverbrugbaar gat, maar wel een enorme kloof.