Volledig scherm
De herdenkplek voor Daniël van Bokhoven op de FHJ. © Maarten van den Hoven

Vrienden overleden Daniël roepen op tot minuut applaus tijdens PSV-Willem II

Terwijl de Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ) vrijdag stilstaat bij het overlijden van de geliefde student Daniël van Bokhoven, groeit onder supporters van voetbalclubs PSV en Willem II draagvlak voor een massale steunbetuiging. De aanleiding daarvoor is een oproep van de vrienden van Daniël.

Van Bokhoven overleed donderdag volledig onverwacht aan de gevolgen van de meningokokkenziekte. De in Tilburg studerende Eindhovenaar werd afgelopen zondag in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. De voorgaande week was de 20-jarige Van Bokhoven nog begeleider bij het introductiekamp voor eerstejaarsstudenten van de FHJ. Toen donderdagmiddag het tragische nieuws bekend werd, besloot Fontys alle lessen direct stil te leggen en de aanwezige studenten naar huis te sturen. Andere studenten werden per mail op hoogte gesteld. 

Op een persoonlijke website die de student voor zijn opleiding maakte, staat te lezen hoe hij het liefst voetbaljournalist wilde worden. 'Elke dag omgeven zijn door de bal, de belangrijkste bijzaak ter wereld', zo schreef hij. 

Applaudisseren 

Daarnaast was hij een fanatiek supporter van landskampioen PSV, dat zaterdag om 19.45 uur in het Philips Stadion Willem II ontvangt. Op sociale media roepen zijn vrienden nu op in de twintigste minuut, de leeftijd van Daniël, op te staan en te applaudisseren. De kameraden vinden veel steun in hun oproep.