Volledig scherm
Het Philips Stadion. © ANP Pro Shots

Zeven PSV-fans voorlopig niet welkom rond Philips Stadion, Van Ginkel en Gerbrands maken excuus

Burgemeester John Jorritsma van de gemeente Eindhoven heeft aan zeven PSV-supporters een gebiedsverbod opgelegd, dat geldt in en rond het Philips Stadion en het centrum van Eindhoven. Het verbod blijft de rest van het huidige seizoen in stand en geldt ook voor een eventuele huldiging van PSV. 

Aanleiding voor het verbod is een incident na PSV-NAC op 31 maart. Een groep PSV-fans zou een groep Engelse schooljeugd uit Sheffield hebben aangevallen. Ze waren drie dagen te gast bij PSV, in het kader van een bijeenkomst voor de 'soccer school'. Een begeleider en leerling zijn daarbij geslagen. De leerling moest een nacht in het ziekenhuis blijven. De andere leerlingen vluchtten naar hun hotel. Volgens Jorritsma stoven 37 scholieren uiteen. 

De politie heeft de zeven PSV-fans uit de groep herkend. Jorritsma zegt zich te schamen voor de gebeurtenissen en vindt dat de PSV-supporters Eindhoven internationaal in een kwaad daglicht hebben gesteld. Hij heeft een brief gestuurd aan de schoolleiding in Sheffield en zijn ambtsgenoot ter plekke. 

Videoboodschap

Aanvoerder Marco van Ginkel en directeur Toon Gerbrands van PSV hebben de school een videoboodschap gestuurd, waarin ze hun excuses aanbieden voor het gedrag van de betrokken fans. PSV bekijkt nog of er stadionverboden uitgedeeld kunnen worden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement