Volledig scherm
© BSR Agency

Ziekenboeg PSV loopt snel leeg

Steven Bergwijn heeft de training bij PSV alweer hervat. Hij stond dinsdag nog niet op het veld, maar is al wel weer individueel aan de slag gegaan.

Het is niet eens uit te sluiten dat Bergwijn zondag in het duel met FC Utrecht alweer bij de wedstrijdselectie zit, maar na de tik van afgelopen zondag zal PSV uiterste voorzichtigheid betrachten. Er waren in eerste instantie behoorlijke zorgen over zijn fysieke gesteldheid, maar die werden al snel weggenomen.

Met het meespelen van Hirving Lozano tegen FC Utrecht wordt bij PSV ook al nadrukkelijk rekening gehouden. Hij moest tegen Fortuna Sittard (5-0) nog toekijken, maar deze week wordt geprobeerd om naar een rentree toe te werken. De Mexicaan herstelt van een hersenschudding en PSV heeft daarbij alle stappen doorlopen (bijvoorbeeld onderzoeken en testen) die de FIFA eist nadat een speler deze blessure oploopt. Haakt hij eind deze week definitief en succesvol aan bij de groepstrainingen, dan kan hij in principe meespelen.

Talentenvloot

Nu Lozano en Bergwijn tijdelijk wegvielen, werd weer eens duidelijk hoe groot de offensieve talentenvloot in Eindhoven de afgelopen jaren is geworden. Achter het voor de basis onomstreden duo staan tal van spelers klaar om eventueel hun positie over te nemen. Cody Gakpo en Donyell Malen hebben zich dit seizoen al met goals onderscheiden, waarbij Malen na de winterstop zijn beste niveau nog niet wist te halen.

Achter hen staat alweer de volgende lichting klaar, met bijvoorbeeld vleugelaanvaller Zakaria Aboukhlal (18) en centrumspits Joël Piroe (19) als beloftevolle spelers. PSV heeft zoveel aanvallend potentieel aan boord dat de club de 20-jarige Belg Matthias Verreth bij Jong PSV inmiddels een linie naar achteren heeft kunnen dirigeren. Bij dit team speelt ook nog Lennerd Daneels (20), die vorige week een prachtige goal maakte tegen FC Dordrecht en inmiddels is ook Justin Lonwijk (19) weer fit.

Achter deze spelers staat bij PSV onder 19 volgende generatie aanvallers te trappelen, met bijvoorbeeld spelers als Yorbe Vertessen (na het trainingskamp in Qatar niet helemaal fit) en Nigel Thomas. Ook talenten als Mauro Júnior en de zondag bij PSV 1 ingevallen Mohammed Ihattaren kunnen op de flanken voorin uit de voeten.