Volledig scherm
Gladheid door sneeuw in Oss. © BD / Peter van Huijkelom

Code geel vanwege gladheid in Brabant blijft van kracht, weinig overlast op het spoor

Wie zaterdagochtend vroeg de gordijnen opendeed, zag in Brabant witte straten. In de nacht van vrijdag op zaterdag sloeg de winter namelijk toe met sneeuw en ijzel.

Het KNMI heeft in Noord-Brabant code geel afgegeven, net als in Limburg en Zeeland. Tot 10.00 uur gold ook in andere delen van het land code geel. De gladheid zorgde al voor meerdere ongevallen. De politie vraagt daarom iedereen voorzichtig te zijn op de weg. De wegen zouden vanaf het middaguur minder glad zijn.

Openbaar vervoer

De treinen lijken in Brabant weinig last te hebben van het weer. De intercity tussen Eindhoven en Tilburg reed rond 9.00 uur niet. Sprinters reden op dat traject wel. Tussen Den Bosch en Tilburg reden zaterdagochtend ook even geen treinen en er was een storing op het traject tussen Den Bosch en Oss waardoor er geen sprinters reden. Die storingen zijn inmiddels verholpen.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Treinverkeer ondervindt hinder door het weer © ED

Gladde wegen

Ook de rest van het weekend moet er in grote delen van het land rekening gehouden worden met gladheid. Want ook als de sneeuw wegtrekt, ligt er verraderlijke ijzel op de loer. De vorst zin in de grond en ook de kleinste druppels vriezen waarschijnlijk snel op, verwacht Weerplaza. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag trekt er een gebied met lichte neerslag van zuidwest naar noordoost over het land. In het zuiden is dat regen die op een nog koude ondergrond kan bevriezen, hierdoor kan het plaatselijk glad worden. In het noorden kan er ijzel gaan vallen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement