Volledig scherm
Minister Ingrid van Engelshoven © ANP

'Regenboogsteden Tilburg, Oss en Den Bosch zijn nog steeds nodig'

DEN BOSCH - Minister Ingrid van Engelshoven (onderwijs en emancipatie) maakte vandaag in Den Bosch bekend een nieuwe meerjarige samenwerking aan te gaan met 49 steden tot 2022. Deze 49 mogen zich tot die tijd Regenboogstad noemen. En dat betekent extra geld voor LHBTI-emancipatie voor Den Bosch, Tilburg en Oss.

,,Ondanks al het goede werk van de Regenboogsteden kunnen we helaas allerminst concluderen dat de LHBTI-emancipatie af is. Het is nog steeds zo dat LHBTI’s zich niet altijd vrij en veilig voelen om te zijn wie ze zijn en om te zijn met wie ze willen zijn. Daarom ga ik graag een nieuwe meerjarige samenwerking aan", aldus de minister

Van Engelshoven vertelde het nieuws in de School van de Toekomst van het Koning Willem 1 College. De plek waar de school haar eigen theater heeft en dat ook inzet voor die emancipatie. Een voorstelling kan namelijk dé spiegel zijn voor leerlingen die ze nodig hebben uiteindelijk te begrijpen en te accepteren. Leerlingen spelen daarom ook elk jaar in klassen een stuk over pesten waarna er in de les over wordt doorgepraat. 

Met de titel komt geld. Afgelopen jaren kreeg o.a Den Bosch al jaarlijks zo'n 20.000 euro voor initiatieven zoals op het Koning Willen 1 college. En ook Oss en Tilburg zijn al bekend met de titel Regenboogstad. Totaal is er de aankomende jaren voor alle steden ruim 6 miljoen euro beschikbaar. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement