1. Brabanders Kamaci en Dingil voetballen nog ‘gewoon’ in Turkije: ‘Zijn wel bezorgd, maar het leven gaat door’
  PREMIUM

  Brabanders Kamaci en Dingil voetballen nog ‘gewoon’ in Turkije: ‘Zijn wel bezorgd, maar het leven gaat door’

  Terwijl de bal in zo'n beetje heel Europa stil ligt, wordt in Turkije vooralsnog ‘gewoon’ gevoetbald. Fatih Kamaci (Waalwijk) en Mehmet Dingil (Veghel) kwamen zondag nog 90 minuten in actie en zijn zich - ondanks het coronavirus - aan het voorbereiden op de duels van komend weekeinde. ,,Er zijn hier zo'n 50 mensen besmet op een totaal van 80 miljoen. Het is daarom nog rustig”, merkt Dingil.
 1. Onwil tot afgelasting speelde organisatie Indoor Brabant al eerder parten
  PREMIUM
  COLUMN

  Onwil tot afgelas­ting speelde organisa­tie Indoor Brabant al eerder parten

  Waarom zo lang gedraald, zo halsstarrig blind gebleven voor de noodzaak tot sociale onthouding? Waarom niet veel eerder beseft dat Indoor Brabant zonder publiek op de tribunes geen bestaansrecht heeft? ‘Onze trouwe bezoekers maakten en maken Indoor Brabant tot het mooiste en gezelligste paardensportevenement van het land’, schreef Anky van Grunsven in 2017 als voorzitter van het stichtingsbestuur in het jubileumboek 50 Jaar Indoor Brabant.
 2. Geen WK ijshockey voor Oranje-mannen Tilburg Trappers

  Geen WK ijshockey voor Oran­je-man­nen Tilburg Trappers

  De internationale ijshockeyfederatie IIHF heeft het WK Division IIA in Zagreb waar de nationale mannenploeg van Nederland aan zou deelnemen afgelast. Het rondwarende coronavirus is reden voor de maatregel. Bondsdirecteur Theo van Gerwen: ,,Het is natuurlijk heel jammer voor de spelers en begeleiders, maar het besluit van de IIHF komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Het zat er gezien alle andere ontwikkelingen aan te komen.’’