Henry Caruso, is donderdag al in het vliegtuig gestapt voor een tijdelijke terugkeer.
Volledig scherm
Henry Caruso, is donderdag al in het vliegtuig gestapt voor een tijdelijke terugkeer. © BSR Agency

Amerikaanse basketballers Heroes mogen terug naar de VS

Heroes Den Bosch legt zijn Amerikaanse spelers niets in de weg als ze de komende weken terug willen naar hun vaderland. Bij de Bossche basketbalclub staan vijf spelers uit de Verenigde Staten onder contract. Een van hen, Henry Caruso, is donderdag al in het vliegtuig gestapt voor een tijdelijke terugkeer.

Nu president Trump besloten heeft om de Amerikaanse grenzen vanaf vrijdagnacht te sluiten voor vluchten uit de Europese Unie bestaat bij een aantal spelers de vrees dat zij straks helemaal niet meer terug kunnen. ,,Daarom werken wij nu volledig mee aan een tijdelijke terugkeer”, zegt clubeigenaar Bob van Oosterhout van Heroes.

Van Oosterhout verwacht dat uiteindelijk alle vijf zijn Amerikaanse spelers terug zullen gaan. Door de maatregelen tegen het coronavirus ligt de Nederlandse basketbalcompetitie in elk geval stil tot eind maart. Hoe snel daarna de wedstrijden weer hervat kunnen worden is onzeker.

Seizoen nog afmaken

Van Oosterhout: ,,Op dit moment is het de bedoeling dat alle spelers straks weer terug zullen keren om bij ons het seizoen af te maken. Dat willen zij ook: ‘Let’s finish what we’ve started’. Maar alles hangt natuurlijk af van de verdere ontwikkelingen met het coronavirus en de verdere besluiten van Trump.”

Het ziet er naar uit dat ook de Amerikaanse spelers van de andere Nederlandse eredivisieclubs tijdelijk terug zullen gaan naar hun vaderland. De besturen van de clubs hebben komende zaterdag in Almere een overleg over hoe het nu verder moet met de Nederlandse competitie.