Volledig scherm
PREMIUM
Damon Steffens © Pix4Profs / Joris Buijs

Australiër Steffens voelt zich thuis bij HC Tilburg: ‘Ik wilde heel graag in de hoofdklasse spelen’

InterviewDrie duels, drie doelpunten. Voorlopig doet Damon Steffens bij HC Tilburg waarvoor hij gehaald is: scoren uit de strafcorner. Hoe bevallen zijn eerste weken in Nederland?

In september pakte Steffens het vliegtuig om een dorpje op een halfuur van Melbourne (Ashwood) te verruilen voor de Tilburgse Westermarkt, dik 16.000 kilometer verderop. Hij miste de voorbereiding van HC Tilburg door de play-offs van zijn vorige club Waverley. Deze verliepen teleurstellend met vroege uitschakeling. Na aankomst kon hij door visumproblemen pas tegen Hurley (4-2 winst en twee goals) debuteren ,,Dat is frusterend, maar ik wist het wel vanaf het begin”, zegt de 22-jarige strafcornerspecialist in het clubhuis.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM
    video

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”