Volledig scherm
HC Tilburg © Wout Fassbender

Bams (HC Tilburg): Wij zijn de betere en gaan de oorlog winnen

HC Tilburg leek dichtbij handhaving in de hoofdklasse, maar alsnog ging het mis in de slotfase. Cartouche kwam door een benutte uitspeelcorner van Timmo Kranstauber langszij (3-3), waarna shoot-outs volgden. De bezoekers uit Voorburg hielden hun hoofden het koelst en sleepten een beslissingsduel eruit.

Met een 3-1 voorsprong en nog vijf minuten te gaan, leek HC Tilburg nog een jaar hoofdklassehockey veilig te stellen. Maar een zinderende slotfase volgde, met shoot-outs tot gevolg. ,,Ik vind het klote om te zeggen, maar de scheidsrechter heeft hier een groot aandeel in”, blikte Thijs Bams terug op de laatste vijf minuten. ,,Cartouche scoort met de bolle kant, wij protesteren en krijgen een gele kaart. Dit is de nekslag voor ons geweest.”

Hij was een van de kandidaten bij HC Tilburg om de shoot-outs te nemen. Zijn eerste ging er feilloos in, bij zijn tweede poging kon de 27-jarige middenvelder HC Tilburg in de hoofdklasse houden. Maar hij miste door een wonderbaarlijke redding van doelman Christopher Combe.

Bij het terugkijken van de beelden was Bams’ eerste reactie: ,,Verdomme. Hij ligt gewoon al op de grond. Ongelooflijk. De credits zijn wel voor hem, maar ik denk dat het eerder geluk dan wijsheid is.” Uiteindelijk miste Dale Hutinchson de beslissende shoot-out – hij raakte de paal –, waardoor HC Tilburg opnieuw naar Voorburg moet om het definitief af te maken.

Strijdvaardig

Enkele ploeggenoten zaten er verslagen bij. Bams klonk juist strijdvaardig. ,,Wij winnen de eerste slag, zij de tweede. We moeten deze nederlaag echt niet te veel laten meewegen in de beslissende wedstrijd”, zei hij. ,,Hoe vaker je zo’n wedstrijd speelt, hoe waarschijnlijker het is dat het onze kant op valt. We zijn de betere ploeg. We hebben gewoon nog een kans en gaan ervoor zorgen dat wij uiteindelijk de oorlog winnen.”

Scoreverloop: 15. Siebert 0-1, 35. Bams 1-1, 37. Krens 2-1, 40. Scheer 3-1, 65. Van den Bree 3-2, 70. Kranstauber (sc) 3-3.