Door de voortijdig beëindigde competitie en het schrappen van de bekerfinale valt er even niets te juichen voor de zaalvoetballers van eredivisionist BE '79 uit Berkel-Enschot.
Volledig scherm
PREMIUM
Door de voortijdig beëindigde competitie en het schrappen van de bekerfinale valt er even niets te juichen voor de zaalvoetballers van eredivisionist BE '79 uit Berkel-Enschot. © BE '79

BE’79 houdt hoop op plekje in eredivisie: ‘Die promotie is voor ons essentieel’

Geen titel in de eerste divisie en geen bekerfinale. Voor de zaalvoetballers van BE’79 is het afbreken van het seizoen een sportief drama. Toch is er nog een hoop in Berkel-Enschot.

Technisch manager John Adriaansen van BE’79 weet ook wel dat voetbal er te midden van alle echte zware corona-ellende eigenlijk niet toe doet. ,,Maar als sporter blijft het toch de belangrijkste bijzaak in je leven. De KNVB heeft nu besloten om alle lopende amateurcompetities ongeldig te verklaren. Dus wij kunnen fluiten naar het kampioenschap en de eredivisie. Die promotie naar het hoogste niveau is iets waar wij al jaren naar smachten. Een paar keer waren we er heel dichtbij en nu leek het dan eindelijk te gaan lukken. Die sportieve droom gaat dus plots in rook op.”

  1. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
    PREMIUM

    Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

    DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.