Volledig scherm
Elijah Wilson van Heroes Den Bosch in duel met Worthy de Jong van ZZ Leiden in de door de bezoekers gewonnen bekerclash. © Heroes Den Bosch

Bekeravontuur Heroes voorbij na thriller tegen ZZ Leiden

Heroes Den Bosch is in de achtste finales van de NBB-beker uitgeschakeld door ZZ Leiden. Een cruciale driepunter van Tayler Persons bezorgde de cuphouder dinsdag in De Maaspoort minder dan drie tellen voor het einde een plek in de kwartfinale (89-92). 

Spelers en trainer van de Bossche basketbalclub waren er ziek van. De deur van de kleedkamer bleef lang gesloten na de pijnlijke nederlaag. Meer dan een halfuur na het eindsignaal kwam Heroes-coach Jean-Marc Jaumin pas naar buiten. ,,Zo zuur dit”, baalde de Belgische trainer. ,,Vooral voor mijn spelers, die vanavond keihard gewerkt hebben.”

Jaumin schreef de nederlaag toe aan de individuele klasse van de Leiden-spelers Worthy de Jong (26 punten) en Taylor Persons (28 punten). ,,En aan de foute beslissing van de arbitrage om Elijah Clarance terug te fluiten voor een aanvallende fout toen hij voor ons op weg was naar een score. Dat brak ons momentum en gaf Leiden weer vertrouwen.”

Heroes stond op dat moment, halverwege het derde kwart, 16 punten voor (66-50), maar zag Leiden daarna steeds dichterbij sluipen. In het vierde kwart gingen beide ploegen lange tijd gelijk op, waarna er op 89-89 een verlenging aan leek te komen. Maar met zijn loepzuivere driepunter besliste Persons anders, De Maaspoort in droefenis achterlatend.

Topscorer aan Bossche zijde was Siyani Chambers met 19 punten. Thomas van der Mars was goed voor 18 punten, Henry Caruso voor 15 en Elijah Wilson voor 13.