Volledig scherm
New Heroes-coach Silvano Poropat, hier op archiefbeeld, wacht een schorsing na zijn woedeuitbarsting tegen ZZ Leiden.

Bekerfinale ver weg voor New Heroes, Poropat weggestuurd door arbitrage

Na drie kwarten leek er dinsdagavond geen vuiltje aan de lucht voor New Heroes. Met een voorsprong van 46-51 in de eerste halve bekerfinale bij ZZ Leiden was er een prima uitgangspositie in de maak voor de return van volgende dinsdag in Den Bosch.

Maar toen brak het laatste kwart aan en werd alles anders. Aangemoedigd door het fanatieke thuispubliek zocht Leiden zijn toevlucht in fysieker spel en walste de thuisploeg, nauwelijks gehinderd door de warrige arbitrage, over New Heroes heen.

Zwaar karwei
Na veertig minuten stond er uiteindelijk een 80-60-eindstand op het scorebord en wacht New Heroes een bijzonder zwaar karwei om volgende week in eigen huis alsnog de finale om de NBB-beker te halen. Tot overmaat van ramp voor de Bossche ploeg werd in de slotfase ook coach Silvano Poropat nog eens weggestuurd door de arbitrale leiding.

De Kroatische oefenmeester wond zich enorm op over een aantal dubieuze calls en ontplofte helemaal toen een overtreding op Stefan Wessels onbestraft bleek. Hij stormde het veld in en maakte als een soort van Stijn Vreven op een basketbalveld in woord en gebaar zijn woede onmiskenbaar duidelijk. Assistent-coach Jeroen van Vugt en captain Wessels moesten Poropat in bedwang houden om te voorkomen dat hij de arbiters te lijf ging.

Schorsing
De coach was na afloop ook niet meer aanspreekbaar. ,,Begrijpelijk, want die beslissingen na rust konden echt niet", zei assistent Van Vugt in de wetenschap dat zijn 'baas' nu een schorsing wacht en dat hij dus zelf aan de bak moet.

Keshun Sherrill was dinsdagavond topscorer bij New Heroes met 20 punten. Kees Akerboom en Mike Miklusak waren elk goed voor 11 punten. Stefan Wessels tekende voor 15 rebounds.

Bij Leiden waren Clayton Vette met 31 (!) punten en Worthy de Jong, met 19 punten, waarbij vier driepunters na rust, de grote mannen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement