Benauwde zege hockeysters Oranje op Nieuw-Zeeland

De Nederlandse hockeysters hebben ook hun tweede Pro League-wedstrijd in Den Bosch gewonnen. Nieuw-Zeeland werd met moeite verslagen: 3-2.

Nieuw-Zeeland, de mondiale nummer zes, bleek een taaie tegenstander voor de ploeg van bondscoach Alyson Annan. In het eerste kwart kwamen de ‘kiwi’s’ een paar keer gevaarlijk voor het doel van keepster Anne Veenendaal, onder meer met twee strafcorners.

Hierna nam Oranje duidelijk het initiatief. Nederland kwam in het tweede kwart op voorsprong via spits Kelly Jonker; 1-0. Enkele minuten late verdubbelde Felice Albers de voorsprong; 2-0. Het betekende het eerste interlanddoelpunt voor de 19-jarige speelster van Amsterdam. Albers debuteerde op eerste pinksterdag in Oranje tijdens het duel met België.

Strafcorner en strafbal

Nieuw-Zeeland kwam in het derde kwart terug in de wedstrijd. Uit een strafcorner liet Olivia Merry doelvrouw Josine Koning (die de tweede helft keepte) kansloos; 2-1. Met nog zes minuten op de klok kwam Nieuw-Zeeland zelfs op gelijke hoogte via een strafbal van Merry; 2-2.

Het Bossche publiek ging er eens goed achter staan en kon een minuut later al juichen. Na een geweldige actie van Lidewij Welten die op de keepster stuitte, scoorde Xan de Waard in de rebound de bevrijdende 3-2.

Volledig scherm
© ANP