Volledig scherm
Jessey Voorn, hier in actie voor het Nederlands team, is in beeld bij New Heroes. © Foto: SCS/Sander Chamid

Bleeker en De Vries weg bij New Heroes, Jessey Voorn in beeld bij Bossche club

Pim de Vries en Kevin Bleeker vertrekken bij New Heroes. De twee spelers passen niet in de toekomstplannen van de Bossche basketbalclub.

,,Wij hebben gekeken op welke posities we ons willen verbeteren en daar past een langer verblijf van Pim en Kevin niet in", zegt technisch manager Jos Frederiks.

Eerder maakte ook Kees Akerboom al bekend te vertrekken. De recordspeler van de Bossche club (671 wedstrijden) stopt helemaal met basketbal.

Internationals
Stefan Wessels, Maarten Bouwknecht en Nick Oudendag blijven wel deel uitmaken van de selectie. De drie internationals hebben een doorlopend contract. Ook jonkie Stan van den Elzen zit volgend jaar nog bij de spelersgroep.

Van de vier buitenlandse spelers van afgelopen seizoen wordt alleen met Keshun Sherrill nog onderhandeld over een eventueel langer verblijf. De andere drie (Norville Carey, Mike Miklusak en Malik Morgan) keren niet meer terug.

Jessey Voorn
Daarnaast is New Heroes in onderhandeling met Jessey Voorn. De 28-jarige international kwam afgelopen seizoen nog uit voor ZZ Leiden. Daarvoor speelde Voorn voor Zwolle, het Spaanse CB Canarias, Groningen en Amsterdam.