Volledig scherm
Foto ter illustratie © Dreamstime

Bossche hockeyers hebben weinig te vertellen in Amsterdam

De mannen van HC Den Bosch hebben de sterke openingswedstrijd tegen HC Tilburg geen goed vervolg kunnen geven op bezoek bij Amsterdam. De thuisclub won dik verdiend met 3-0 in een wedstrijd waarin Den Bosch amper kansen creëerde en geen strafcorners kreeg.

Vooral in de eerste helft was het pover van Bossche kant. De ploeg van Eric Verboom had moeite om mee te gaan in het hoge tempo van Amsterdam en was vooral bezig met tegenhouden.

Aanvankelijk ging dat goed; verdedigend deed Den Bosch het aardig en doelman Loïc van Doren had een uitstekende dag. Maar op twee strafcorners (van Justin Reid-Ross en Boris Burckhardt) had de Bossche defensie geen antwoord.

Pas na rust gooide Den Bosch de schroom wat van zich af en dat resulteerde in het derde kwart in twee goede mogelijkheden voor Nicolas Della Torre. De Argentijn tipte echter naast en over. Een nieuwe Amsterdamse treffer kwam er daarna wel. Opnieuw was het Reid-Ross die uit een strafcorner scoorde. Vervolgens bleef een serie Amsterdamse strafcorners nog onbenut.

Vrijdagavond mag Den Bosch op zoek naar eerherstel als Rotterdam op bezoek komt.