Volledig scherm
Mohammed Jaraya op archiefbeeld. © Patrick Harderwijk/Glory Sports International

Bossche kickbokser Mohammed Jaraya krijgt kans op revanche in GelreDome

Mohammed Jaraya (23) staat op zaterdag 21 december weer in de ring. De Bossche kickbokser is later toegevoegd aan het programma van GLORY: Collision 2, waar de partij tussen Rico Verhoeven en Badr Hari de absolute kraker is. Jaraya vocht in juni nog in Parijs, waar hij ongelukkig verloor. 

Jaraya neemt het in stadion GelreDome in Arnhem op tegen Massaro Glunder, die 33 van zijn 50 partijen wist te winnen, waarvan 20 op knock-out. Het track record van Jaraya spreekt wat dat betreft meer tot de verbeelding. The Destroyer vocht 72 partijen, waarvan hij er 64 wist te winnen. 36 van die gevechten besliste hij met een KO. 

De Bosschenaar geldt als een grote belofte bij Glory, eerder zei hij al dat het zijn droom was om iedereen bij de Nederlands-Amerikaanse kickboksorganisatie te verslaan en de wereldtitel te pakken. Tot op heden komt het er nog niet helemaal uit bij de 23-jarige Jaraya. Hij won zijn eerste partij overtuigend van Miles Simson, maar ging daarna knock-out in een gevecht tegen voormalig wereldkampioen Murthel Groenhart. Vervolgens maakte hij zijn rentree in Parijs, waar hij met een technische KO (een snee boven zijn oog) van Stoyan Koprivlenski verloor. 

Gekalmeerd

Dat leidde tot nogal wat consternatie bij de Bosschenaar, die maar wat graag door wilde vechten. Hij had moeite om zijn frustraties te verbergen en moest gekalmeerd worden door zijn team. Die energie hoopt hij nu volgens Glory op een positieve manier te gebruiken in zijn gevecht met Glunder. Het is het eerste gevecht tussen de twee.