Volledig scherm
Mohammed Jaraya stapt over naar de lichtgewichtdivisie. © Patrick Harderwijk, GLORY Sports International

Bossche kickbokser Mohammed Jaraya maakt comeback in Parijs

Het was een tijdje stil rond het Bossche kickbokstalent Mohammed Jaraya (22), maar dinsdag werd bekend dat hij in juni in Parijs zijn comeback maakt bij Glory. En dan niet als weltergewicht (-77 kilogram), maar als lichtgewicht (-70 kilogram). In die gewichtsklasse was hij bij Enfusion al eens wereldkampioen. 

De Bosschenaar geldt als een van de grotere talenten in het kickboksen en tekende in januari 2018, toen hij net 21 jaar oud was, al een contract bij Glory. Zijn ambities waren direct groot. ,,Mijn droom is om iedereen bij Glory te slopen en die titel te pakken”, zei Jaraya. Hij won zijn eerste gevecht vervolgens overtuigend van Miles Simson en kreeg een wedstrijd tegen oud-wereldkampioen Murthel Groenhart aangeboden. Die verloor hij met een KO. 

Rentree in Parijs

Vervolgens zou hij eigenlijk tegen Eindhovenaar Robbie Hageman in de ring staan, maar die partij moest hij afzeggen wegens een blessure. Dinsdag maakte Glory bekend dat Jaraya op 22 juni zijn rentree maakt bij Glory tijdens een gala in Parijs. Hij neemt het dan op tegen Stoyan Koprivlenski en kan dan meteen aan zijn ranking werken. Want Jaraya doet het niet voor minder dan de wereldtitel, zoals hij eerder al eens duidelijk maakte.