Volledig scherm
Eric Cadée © Sandra Peerenboom

Cadée degradeert met Nederlands atletiekteam bij EK

LILLE - De Brabantse atleten Erik Cadée, Melissa Boekelman en Maureen Herremans zijn zondag gedegradeerd met het Nederlandse team bij het EK in het Franse Lille. Oranje werd laatste in de Super League.

Cadée behaalde de vierde plaats bij het discuswerpen met een seizoensrecord van 62,22 meter. Door een blessure van Patrick Cronie kwam de 33-jarige Vughtenaar ook in actie bij het kogelstoten. Daar werd de kersverse vader elfde met 16,79 meter.

Bij de vrouwen pakte Boekelman (28) tien punten voor Oranje met een tweede plaats bij het kogelstoten. De Bredase, die vorige week in Leiden de Gouden Spike won, haalde een afstand van 17,72 meter.

Herremans kwam er niet aan te pas bij het hinkstapspringen. De 20-jarige Eindhovense bleef steken op 11,93 meter en werd daarmee elfde.

  1. RKC richt zich op, maar is niet bestand tegen Gudmundsson

    RKC richt zich op, maar is niet bestand tegen Gudmundsson

    In een schiettent is het rustiger dan vrijdagavond op De Herdgang, in het eerste kwartier voor de goal van RKC-keeper Etienne Vaessen. De kansen regen zich voor Jong PSV aaneen en een snelle 2-0 voorsprong was dan ook totaal geen verrassing. Met een assist op Marcel Ritzmaier en een benutte penalty was Albert Gudmundsson weer eens de meest waardevolle speler van het stel en Jong PSV zette ogenschijnlijk koers naar een grote zege. Donyell Malen kon met een volley de 3-0 net niet maken en het leek erop dat Jong PSV na een handsbal nog een penalty had verdiend.