Coldenhoff ongeremd naar nieuw GP-succes: ‘Ik heb het zeker niet cadeau gekregen’

VideoGP-winnaar Glenn Coldenhoff en comeback-kid Jeffrey Herlings maakten elkaar blij in Zweden. Over een maand hebben ze elkaar hard nodig in het WK voor landenteams.

Glenn Coldenhoff (28) verkeert in de vorm van zijn leven. In ruim vierenhalf MXGP-seizoenen won hij welgeteld één Grand Prix (Letland, 2015). Gisteren in het Zweedse Uddevalla had hij voor de tweede keer binnen acht dagen prijs. De KTM-coureur mag dan na jaren zijn status als fabrieksrijder kwijt zijn, terug bij het Standing Construct KTM Team van de Belg Tim Mathys maakt hij een bevrijde indruk. ,,Ongelooflijk wat een dag. De Nations eind vorig jaar was geweldig, vorige week in Imola super, maar dit is nog een stapje er bovenop. Ik heb het zeker niet cadeau gekregen”, reageerde Coldenhoff.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM
    video

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”