Volledig scherm
Glenn Coldenhoff © BSR Agency

Coldenhoff verschalkt Herlings en pakt de eerste manche in China

Glenn Coldenhoff blijft overtuigen in het MXGP-kampioenschap. De Standing Construct KTM-rijder heeft de eerste manche in China gewonnen voor een aanstormende Jeffrey Herlings en wereldkampioen Tim Gajser.

Coldenhoff moest in de openingsfase, waarin hij gelijk de koppositie innam, Jeremy Seewer van zich afhouden. De Zwitser zou uiteindelijk zelf in de fout gaan en zo leidde de Nederlander comfortabel voor oud-teamgenoot Jeffrey Herlings.

In de slotfase voerde Herlings, onder druk gezet door Gajser, de druk wat op, maar wist Coldenhoff juist te versnellen. Daarmee verzekerde hij zich van de zege in de eerste manche. Doordat Gautier Paulin niet verder kwam dan een achtste plaats is Coldenhoff de Fransman nu voorbij in de titelstrijd en staat hij op de derde plek.

Vlaanderen pakt tweede plek in MX2

Calvin Vlaanderen heeft goede zaken gedaan in de MX2. De geboren Zuid-Afrikaan werd tweede, vlak achter KTM-rijder en wereldkampioen Jorge Prado. De Honda-coureur kon het tempo goed bijbenen en lijkt zo onderweg naar het podium. Eindhovenaar Roan van de Moosdijk deed lang mee om een plek in de top-vijf, maar viel in de slotfase uit. Wel zal de F&H Kawasaki-rijder de tweede manche weer van start gaan.