Reno de Hondt namens Tilburg Trappers in actie tegen Herner EV.
Volledig scherm
Reno de Hondt namens Tilburg Trappers in actie tegen Herner EV. © Pix4Profs / Joris Knapen

Corona-besluit: seizoen Trappers stopt per direct

Het zat er aan te komen, maar het doet toch heel veel pijn in Tilburg: het seizoen van de ijshockeyers van Trappers is plots ten einde. Vrijdag zou de ploeg aan de play-offs in de Duitse Oberliga beginnen, maar het coronavirus gooit roet in het eten. 

De Duitse ijshockeybond DEB maakte woensdagmiddag bekend dat de play-offs in de Oberliga, het derde niveau, niet doorgaan. Een dag eerder was al besloten de play-offs op de hoogste twee Duitse ijshockeyniveaus, de DEL1 en DEL2, te schrappen. 

In overleg met de gemeente Tilburg en gezondheidsinstanties had de clubleiding van Trappers dinsdag al bepaald dat er een streep ging door de eerste wedstrijd in de play-offs, die vrijdag op Stappegoor zou worden gespeeld tegen Selber Wölfe. Bij dat duel werden 2.700 toeschouwers verwacht. Nu zijn dus de volledige play-offs van de baan.

Duitse competitie

Trappers eindigde de competitie in de Oberliga Nord op de eerste plaats. Samen met zeven andere ploegen uit ‘Nord’ en met acht ploegen uit de Oberliga Süd zouden de Tilburgers de play-offs gaan spelen. Trappers doet voor het vijfde jaar mee aan de Duitse competitie, omdat de Tilburgers het Nederlandse niveau ontgroeid waren. De eerste drie seizoenen pakten ze de algehele Oberligatitel door de play-offs te winnen, vorig seizoen bleek Landshut EV in de finale net iets sterker. 

In de play-offs in de vorige vier Oberliga-seizoenen speelde Trappers achtereenvolgens negen, acht, negen en tien thuiswedstrijden.