Volledig scherm
Tim Cross (l) van HC Tilburg © BSR Agency

Cross (HC Tilburg) niet naar Olympische Spelen met Ierland

Geen Olympische Spelen voor Tim Cross. Canada schakelde de verdediger annex middenvelder van HC Tilburg en Ierland uit via shoot-outs.

De eerste ontmoeting in Vancouver werd een prooi voor de Ieren. Cross en zijn ploegmaats wonnen met 3-5 van Canada, dat in de laatste tien minuten moest capituleren door twee Ierse treffers.

Het goede gevoel dat beklijfde na de overwinning, verdween op zondag als sneeuw voor de zon. Met nog één seconde op de klok staken de Ieren de handen al in de lucht. Met een 2-1 eindstand kon een ticket voor Tokio alvast worden geboekt. De Olympische Spelen kwamen eraan, dachten zij, totdat de videoscheidsrechter om de hoek kwam kijken. De Canadezen grepen de laatste strohalm in de hoop een strafbal te krijgen na een overtreding in de Ierse cirkel. Wat bleek: de videoscheidsrechter gaf gehoor aan het Canadese gebed. De strafbal werd benut.

Door de 3-5 van zaterdag en de 3-1 op zondag viel de beslissing via de shoot-outs. De Canadezen hielden de hoofden het koelst en vierden feest. Ierland en Cross bleven verbouwereerd en bovenal verslagen achter.