Volledig scherm
HC Den Bosch speelde gelijk tegen SCHC © Orange Pictures

Dames HC Den Bosch niet langs SCHC

Lange tijd leek er niets aan de hand voor HC Den Bosch, dat zondag tegen SCHC al snel op een 2-0 voorsprong kwam. Vanaf het derde kwart ging het bergafwaarts.

Al na vijf minuten kwam Den Bosch op voorsprong. Frederique Matla zorgde met een mooi schot voor de openingstreffer (1-0). SCHC kreeg meteen daarna twee strafcorners, maar benutte die niet. Meer spektakel bleef in kwart 1 uit.

Den Bosch begon sterk aan kwart twee en had de overhand. SCHC werd terug gedrukt, en dat leverde uiteindelijk een doelpunt op. De bal viel voor de voeten van Lieke Hulsen. Die twijfelde niet en schoot onberispelijk raak: 2-0. Den Bosch kreeg wel kansen op meer, maar kon geen doelpunt maken.

De Bosschenaren kregen in de eerste minuut van het derde kwart drie strafcorners. Allen werden gemist, en dat kwam de thuisploeg duur te staan. Tien minuten later benutte Yibbi Janssen namelijk wel een strafcorner, 1-2. Het werd nog erger in kwart 4. Kyra Fortuin werd goed vrijgespeeld. Ze aarzelde niet en maakte de 2-2 die al langer in de lucht hing. De gasten kreeg nog kansen op een derde treffer, maar die kwam er niet. En dus weet Den Bosch ook deze topper niet winnend af te sluiten.