Volledig scherm
Wedstrijdbeeld. © Arie Leeuwesteijn.

Dapper Krefelder E.V. drijft winnend Trappers tot het uiterste

Tilburg Trappers had het heel erg lastig met Krefelder E.V. Het belofteteam van Krefeld Pinguins was lange tijd beter, maar zag Trappers de punten meenemen.

Wat kon Tilburg Trappers verwachten van de beloften van Krefeld? Het was tot 17.15 uur de grote vraag hoe de nieuwkomer in de Oberliga voor de dag kwam. Al snel bleek dat de jonge Duitsers erg veel talent bezitten. Trappers stond meteen onder druk en had het erg lastig. Dat kwam mede door twee tijdstraffen, voor Bison en Verkiel. Zelf kreeg Trappers weliswaar kleine kansjes, maar het waren vooral de Duitsers die nalieten te scoren. Meierdres met goede reddingen weer uitblinken.

Ondanks een 0-0 stand moest Trappers dus in de tweede periode uit een ander vaatje tappen. Dat deden de Tilburgers. En hoe: binnen twee minuten stond het 0-2. Bastings en Hofland zette Trappers op het goede spoor. De jonge Duitsers raakten niet van slag en lieten zich van hun beste kant zien. Een eerste aansluitingstreffer werd teniet gedaan door een doelpunt van De Bonth (1-3). Uiteindelijk bleef het toch spannend. In de laatste minuut benutte Krefeld een powerplay, en dus stond het 2-3 bij de tweede theepauze.

Krefelder begon enthousiast aan de laatste twintig minuten. Het leek wat geforceerd en daar kon Trappers van profiteren. De Tilburgers zette de eerste de beste powerplay om in de bevrijdende 2-4. Na een goede actie van Hermens schoof De Hondt na 48 minuten de puck eenvoudig in het netje. Trappers kwam niet meer in de problemen en de meegereisde fans gaven de ploeg een staande ovatie.