Daphny van den Brand geniet vooral naam en faam als veldrijder. In actie als mountainbiker zijn er geen archieffoto's te vinden. Vanwege hevige hooikoorts kon ze niet uitblinken in haar grote passie.
Volledig scherm
PREMIUM
Daphny van den Brand geniet vooral naam en faam als veldrijder. In actie als mountainbiker zijn er geen archieffoto's te vinden. Vanwege hevige hooikoorts kon ze niet uitblinken in haar grote passie. © ANP

De dag dat Daphny de pollen te grazen nam (plus favoriete Dorland)

Tegen de elf kampioenstruien die Daphny van den Brand (43) als veldrijdster behaalde, steekt die ene mountainbiketitel schril af. Haar olympische droom ging in rook, of beter gezegd in pollen op. Noodgedwongen trainde ze zomers met een mondkapje.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”