De Hondt ziet Trappers storm doorstaan: ‘Hoge hartslag en zweethanden’

VideoMickey Bastings en Reno de Hondt waren donderdag geschorst en moesten in Herne toekijken toen hun Trappers duel vier speelde in de halve finale van de Oberliga-play-offs. De Tilburgers moesten winnen om een vijfde, beslissende wedstrijd af te dwingen. Dat lukte, ternauwernood.

Trappers stond na twee van de drie periodes op een schijnbaar geruststellende 0-4 voorsprong. ,,In de derde periode verslapten we even en dan zie je dat zij daar meteen gebruik van maken”, aldus Reno de Hondt.  Het werd 1-4, 2-4, zelfs 3-4.... En toen kreeg Herner ook nog eens powerplay. ,,Toen was mijn hartslag wel bovengemiddeld”, aldus De Hondt. ,,En ik had zweethanden. Maar gelukkig is het allemaal goed gegaan.”

Trappers doorstond de storm in de slotfase en besliste de wedstrijd kort voor tijd: 3-5. Het zou niet meer mis mogen gaan in het vijfde en beslissende duel, zaterdag om 17.00 uur in Tilburg, vindt De Hondt. ,,Maar we hebben vandaag weer gezien dat je niet zomaar wint van Herne.  En de wedstrijd begint gewoon op nul. Wij moeten weer alles geven en ons eigen spel spelen. Dan komt het goed.” 

Volledig scherm
Reno de Hondt. © Beeld Werkt