Volledig scherm
Feest bij de Korfrakkers. © Ron van Kuijk

De Korfrakkers verslaat Prinses Irene en pakt nationale veldtitel

De korfbalsters van De Korfrakkers uit Erp hebben hun seizoen toch nog kleur weten te geven. Op het buitenveld van Ready‘60 werd zondagmiddag de nationale titel binnengehaald. Tegen Prinses Irene uit Nistelrode werd het 17-13 (9-3).

Beide ploegen kenden vanaf het beginsignaal een lange doelpuntloze periode. Korfrakkers brak de ban in de elfde minuut en maakte er vervolgens na zes en zeven minuten 2-0 en 3-0 van. Prinses Irene wist pas in de twintigste minuut voor het eerst te scoren, waarna Korfrakkers uitliep naar 5-1. Prinses Irene miste daarna nog een strafworp, kwam alsnog op 5-2, maar keek bij rust tegen een 9-3 achterstand aan.

Na de pauze gooide Prinses Irene de schroom en de nervositeit van het spelen van de eerste NK-finale ooit van zich af en knokte het zich binnen 7 minuten terug tot 10-7. Korfrakkers was op tijd weer bij de les en bracht het verschil bij 14-8 weer op zes treffers met nog een dik kwartier te spelen.

In de verzengende hitte slaagde Prinses Irene er niet in om zich nog een keer optie richten waarna bij 17-13 het eindsignaal klonk en Korfrakkers feest kon gaan vieren.