Volledig scherm
Indy de Vroome. © Soccrates/BSR Agency

De Vroome zet ambities kracht bij met ITF-winst in Canada

Indy de Vroome heeft zondag het ITF-toernooi in het Canadese Saguenay op haar naam gebracht. De 23-jarige tennisster uit Cromvoirt was in de eindstrijd te sterk voor de als derde geplaatste Robin Anderson (3-6, 6-4, 7-5).

Na het verlies van de eerste set knokte De Vroome zich knap terug op het hardcourt in Saguenay. De Cromvoirtse kreeg in de derde set bij 4-5 een matchpoint tegen, maar die werkte ze knap weg. Toen De Vroome even later zelf haar eerste matchpoint kreeg, toonde ze zich dodelijk effectief en trok ze het duel over de streep.

De Vroome, die lange tijd uit de roulatie was vanwege de ziekte van Lyme, won vorige maand al het toernooi van Verbier en bereikte onlangs de eindstrijd in het Engelse Roehampton.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM
    video

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”