Volledig scherm
Tijmen Reijenga op archiefbeeld © BSR Agency

Den Bosch kan niet stunten bij Bloemendaal

De mannen van HC Den Bosch zijn er niet in geslaagd om in rechtstreeks duel Bloemendaal af te lossen aan kop in de hoofdklasse. In Noord-Holland werd het 3-1 voor de regerend landskampioen.

Den Bosch deed hockeyend niet veel onder voor Bloemendaal maar keek door twee messcherpe counters al vroeg in de wedstrijd tegen een 0-2 achterstand aan. Yanick van der Drift en Roel Bovendeert scoorden voor de thuisploeg. Den Bosch mocht doelman Loïc Van Doren daarna dankbaar zijn dat de score niet nog groter werd.

Na rust herpakte de ploeg van Eric Verboom zich prima en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Uit de eerste de beste strafcorner die Den Bosch in de tweede helft kreeg viel echter een doelpunt voor Bloemendaal, dat via Van der Drift razendsnel toesloeg uit de counter. Tijmen Reijenga deed kort voor tijd nog wel wat terug namens Den Bosch, maar meer zat er niet in voor de Brabanders.

Door de nederlaag staat Den Bosch gedeeld derde in de hoofdklasse, met twaalf punten uit zes wedstrijden. Door het olympisch kwalificatietoernooi ligt de hoofdklasse nu twee weekeindes stil. Den Bosch hervat de competitie op 3 november met een thuiswedstrijd tegen Kampong.