Volledig scherm
HC Tilburg eindigde als negende. © BD

Derde plek voor HC Den Bosch tijdens ABN AMRO Weekend, HC Tilburg negende

De hockeyers van HC Den Bosch hebben in Rotterdam brons veroverd tijdens het ABN AMRO weekend. HC Tilburg eindigde net als vorig jaar als negende.

In de voorronden verloor HC Tilburg van HC Oranje-Rood (2-0) en HC Den Bosch (0-1), dat bovenaan de poule eindigde. De ploeg van Jeroen Delmée eindigde als laatste en kon maximaal negende worden.

Na de klinkende zege op Hurley op zaterdag (6-1) wachtte voor HC Tilburg een verzwakt HC Rotterdam zondagmiddag. HC Den Bosch streed op de slotdag met Pinoké om de derde plek na het verlies tegen Bloemendaal (2-5).

Trede lager

Het verrassende Pinoké, dat prima voorrondes kende en Rotterdam en Kampong versloeg, was dus de tegenstander in de troostfinale. Een ploeg in vorm of niet: de hockeyers van Eric Verboom, vorig jaar nog tweede geworden na de verloren finale van Kampong, maakten korte metten met Pinoké. HC Den Bosch won de troostfinale met 2-1 (doelpunten van Noud Schoenaker en Joaquin Menini) en eindigde daarmee als derde.

Zonder internationals

HC Rotterdam trad aan zonder internationals en daarmee was het krachtsverschil met HC Tilburg, waarvan de selectie al twee weken compleet was, groot: 1-7.

HC Tilburg liet bij vlagen fraai hockey zien. En dat niet alleen, ook de strafcorners vlogen tegen de plank. Op die wijze opende Jip Krens de score, waarna Sander Visser dat ook deed met een rebound: 0-2. Op slag van rust maakte Miel van den Heuvel 0-3.

HC Tilburg besloot geen gas terug te nemen en ging vol voor de winst en bleef energie steken in de al gespeelde wedstrijd. Dat leverde nog twee treffers op van Bas Scheer, waaronder een snoeiharde backhand, Jip Krens en de tweede van Van den Heuvel.

Viel voor Rotterdam dan helemaal geen eer te behalen? Enkel een eretreffer, de 1-4.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM
    video

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”