Dick Jaspers.
Volledig scherm
Dick Jaspers. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Dick Jaspers gaat voor nieuw team in Uden biljarten

Viervoudig wereldkampioen driebanden Dick Jaspers speelt komend seizoen in de eredivisie in een nieuw team, dat z'n thuisbasis heeft in een vernieuwd, modern biljartcentrum in Uden. Dat maakte teamsponsor Carl Verhoeven zondag bekend. 

Het team zal verder bestaan uit Jean van Erp uit Heeswijk, Eddy Merckx, Raimond Burgman, Martien van der Spoel en  Raymund Swertz. ‘Een dreamteam’, aldus Verhoeven. De eigenaar van SIS schoonmaak steekt veel geld in zijn biljartproject in Uden.  Hij wil er ook zorgen voor ontwikkeling van jeugdig talent en een trainingscentrum opzetten. In het biljarcentrum komen twee matchtafels en vijf kleine biljarts. 

Competitiestart

Het Udense eredivisieteam kan volgens Verhoeven gaan meedoen in de strijd om de landstitel. Hij verwacht overigens dat de competitie vanwege het coronavirus niet in september maar in oktober van start zal gaan. Dick Jaspers zal niet aan alle competitiewedstrijden mee kunnen doen. Hij neemt ook deel aan een aantal wereldbekerwedstrijden en zal daardoor met enige regelmaat in het buitenland verblijven.