Maikel van der Vleuten op Idi Utopia tijdens Indoor Brabant 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
Maikel van der Vleuten op Idi Utopia tijdens Indoor Brabant 2018. © roy lazet

Directeur Indoor Brabant pareert kritiek: ‘Verkeerd signaal? Juist een goed signaal’

Door vele grote evenementen in Brabant ging dinsdag een dikke streep, behalve door het allergrootste: Indoor Brabant. Op het paardensportevenement in Den Bosch zijn vanaf donderdag maximaal duizend bezoekers per dagdeel welkom. En dat roept veel vragen op.

Directeur Marcel Hunze van Indoor Brabant vindt het geen verkeerd signaal dat Indoor Brabant wel doorgaat en veel andere evenementen, festivals en voetbalwedstrijden in deze provincie niet. ,,Ik denk juist dat we een goed signaal afgeven. We luisteren naar de experts. Zij zeggen: geen evenementen met meer dan duizend bezoekers en daar handelen wij naar. Per dagdeel zijn vanaf donderdag maximaal duizend toeschouwers welkom. Nee, wij zien deze maatregel absoluut niet als een risico op verdere verspreiding van het coronavirus. In de Brabanthallen hebben we 60.000 vierkante meter ruimte dus de mensen zitten niet dicht op elkaar.”

  1. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
    PREMIUM

    Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

    DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.