Volledig scherm
Wedstrijdbeeld HC Tilburg - Oranje-Rood. © Rogier Balk

Doelpuntenfestijn in Brabantse hockeyderby: HC Tilburg verliest van effectief Oranje-Rood

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was direct een mooie. De Brabantse derby tussen HC Tilburg en Oranje-Rood was vooral samen te vatten in één woord: effectiviteit.

Een ploeg hoeft niet goed te spelen om te winnen. Oranje-Rood toonde dat zondag aan in de eerste wedstrijd van het seizoen. Nagenoeg elke kans ging erin voor de ploeg van nieuwbakken coach Robert van der Horst, vorig seizoen nog speler.

HC Tilburg had juist heel veel kansen nodig om tot scoren te komen. In de eerste minuut kon Dale Hutchinson voor de eerste Tilburgse treffer van dit nieuwe seizoen tekenen, maar hij stuitte op Pirmin Blaak. Enkele minuten later miste Oranje-Rood eenzelfde kans, nadat Thijs Bams de bal miste. Maar de Eindhovense openingstreffer bleef uit. Jim van de Venne maakte zijn eerste kans een minuut later wel af: 0-1.

Sta-in-de-weg

Hoe graag HC Tilburg ook wilde en probeerde, Blaak vormde een sta-in-de-weg. Van de elf strafcorners pakte hij er negen. Dat was aan de andere zijde anders, met Mink van der Weerden op kop cirkel. Hij maakte twee treffers en Thibeau Stockbroekx benutte een rebound.

Het duel leek gespeeld bij een 1-4 stand - de 1-2 kwam op naam van Sander Visser (strafcorner). Toch werd het nog spannend. Met nog tien minuten te gaan schoot Tim Cross de 2-4 onberispelijk tegen de plank, waarna Jip Krens (strafcorner) voor de 3-4 zorgde.

Extra veldspeler

Ondanks alle druk en een extra veldspeler in de slotfase gingen de punten naar Eindhoven. Zo mondde de eerste Brabantse derby uit in een echt doelpuntenfestijn.