Volledig scherm
Mitch Bruijsten (op archiefbeeld) maakte een hattrick. © Arie Leeuwesteijn

Doelpuntenspektakel en moeizame zege voor Trappers in Leipzig

De laatste duels van Tilburg Trappers bieden een garantie op spektakel en vooral doelpunten. Ook bij IceFighters Leizpig zaten de toeschouwers tot de laatste seconde op het puntje van hun stoel en werden ze op en top vermaakt: 6-9.

In de uitwedstrijden loopt het nog niet bij Trappers. Ook in Leizpig moest de ploeg van Bo Subr op achterstand komen, net als in Hannover, om vervolgens in de hoogste versnelling te kunnen ijshockeyen.

Een achterstand werkt voor Trappers als springplank. Bij 2-0 veerde de plank een klein beetje in met Ryan Collier op de punt (2-1), maar deze veerde terug Ian Farrell de marge terugbracht naar twee.

De coach gaf na de eerste periode (3-2 door Ninho Hessels) enkele aanwijzingen hoe de atleten op ijzers beter met de veerkracht van de springplank om moesten gaan. De vernieuwde springtechniek werkte, met de Bruijsten-broers als kopmannen van het team.

De plank leek bijna door te breken, zo krachtig sprong Trappers. In de twintig minuten die volgden scoorden de bezoekers vijf keer. Kevin en Mitch Bruijsten tekenden beiden voor twee treffers en Jonne de Bonth zette de 3-7 op het scorebord.

Was Leipzig daarmee verslagen? Nee, het werd zowaar nog spannend. Trappers liet de thuisploeg terugkomen tot 5-7, waarna Diego Hofland met nog zes minuten de 5-8 maakte. Toch gaf de nummer vier van de Oberliga Nord zich nog altijd niet gewonnen en na de 6-8 haalde de coach de goalie naar de kant voor een extra speler.

Het hielp Trappers juist in een zetel en gaf Mitch Bruijsten de gelegenheid om zijn hattrick te voltooien. Een waar doelpuntenspektakel dat opnieuw tot de laatste seconde spannend bleef. De succesformule is nog altijd niet gevonden.