Volledig scherm
New Heroes-spelers bedanken het publiek in de Maaspoort. © Robert Verboon

Dramatische exit New Heroes: driepunter één seconde voor tijd wordt Bossche basketballers fataal

De vierde wedstrijd in de halve finale van de play-offs leek donderdagavond al binnen voor New Heroes en het publiek in De Maaspoort stond al op de banken. Maar toen was daar plots Noah Dahlman. Zijn driepunter, precies een seconde voor tijd, maakte overal een einde aan voor de Bossche basketbalploeg,

Geen vijfde en beslissende wedstrijd zaterdag in Zwolle, geen plaats in de finale om de landstitel en niet eens een overwinning donderdagavond in eigen huis. Met zijn doffe dreun bracht Dahlman de score op 74-75 voor Landstede en zorgde hij slechts voor gejuich bij de meegereisde Zwolse supporters.

De dramatische nederlaag betekende het derde verlies op rij voor New Heroes in de halve finale tegen Landstede. De stand kwam daarmee op een beslissende 3-1 in de best of five-serie. Landstede speelt daardoor de finale om het landskampioenschap tegen titelverdediger Donar Groningen.

Meeslepende inhaalrace

Daar leek het donderdag in De Maaspoort eigenlijk ook al lange tijd op. Na een 32-38-achterstand bij rust kwam New Heroes in het derde kwart op twaalf punten achterstand. Maar met een meeslepende inhaalrace wist de thuisclub dat gat te dichten en werd er met 1 punt voorsprong (57-56) begonnen aan het slotkwart.

Daarin ging het over en weer. Toen New Heroes met twee rake vrije worpen van Jonathon Williams 23 seconden voor tijd met 74-72 aan de leiding kwam, leek de winst binnen. Landstede restte nog een aanval, New Heroes moest alleen verdedigen.

Wanhoopspoging

Maar toch wist de Zwolse ploeg Dahlman vrij te spelen en die faalde niet, net van buiten de driepuntslijn. Met een seconde op de klok waagde New Heroes nog een wanhoopspoging van Williams, maar die was vanzelfsprekend kansloos.

De buzzer ging, de spelers zegen terneergeslagen op de grond ineen. Het seizoen zit erop voor de Bossche ploeg.

New Heroes - Landstede 74-75. (16-16, 16-22, 25-18, 17-19).
Scores New Heroes: Taylor 17, Williams 17, Sherrill 12, Henson 11, Bouwknecht 8, Voorn 5, Wessels 4.  

Volledig scherm
Jonathan Williams in actie tijdens het duel met Landstede. © Robert Verboon