Volledig scherm
Dressuuramazone Anne Meulendijks tijdens wereldbeker © roy lazet

Dressuuramazone Meulendijks sterk in wereldbeker op Indoor Brabant

Dressuuramazone Anne Meulendijks (25) uit Heeze heeft de Grand Prix van de wereldbekerwedstrijd dressuur op Indoor Brabant te midden van de wereldtop afgesloten met een tiende plaats. Hierdoor mag ze zaterdag met haar paard MDH Avanti NOP uitkomen in de kür op muziek van de World Cup. 

De beste vijftien combinaties van de Grand Prix plaatsten zich voor de kür. De Duitse topper Isabell Werth won donderdagavond de Grand Prix met een score van 77,196 procent.

Meulendijks mocht zich met 72,696 procent de nummer drie van Nederland noemen. Hans Peter Minderhoud (75,022) en Emmelie Scholtens (73,891 procent) moest de amazone uit Heeze voor zich dulden. Meulendijks had van de eerste tot de laatste minuten genoten, vertelde ze kort na haar proef. ,,Het voelde zo lekker. Avanti weet dat het in de ring moet gebeuren en dan gebeurt het ook.”

Voor Meulendijks was het haar tweede opwachting op Indoor Brabant. Vorig jaar maakte ze haar debuut in de wereldbeker en eindigde ze het weekend met een fraaie zesde plek.