Stefan Wessels, hier op een archieffoto, was zaterdag in Duitsland goed voor 16 punten voor Heroes Den Bosch.
Volledig scherm
Stefan Wessels, hier op een archieffoto, was zaterdag in Duitsland goed voor 16 punten voor Heroes Den Bosch. © Jan Verhoeven

Duitse oefenwinst voor Heroes Den Bosch

Met een buzzerbeater van Stan van den Elzen trok Heroes Den Bosch dit weekend de oefenwedstrijd tegen de basketballers van Schalke 04 naar zich toe. De ploeg van coach Jean-Marc Jaumin won zaterdag in Duitsland met 79-81.

Heroes zag in het laatste kwart een voorsprong van elf punten verdampen, maar na de late gelijkmaker van de Duitsers viel de wedstrijd toch nog de goede kant op voor de Bossche ploeg. Topscorers aan Bossche zijde waren Stefan Wessels en Elijah Wilson met elk 16 punten. Van den Elzen was goed voor 10 punten.

Tweede oefenduel

De uitwedstrijd tegen Schalke was het tweede oefenduel voor Heroes in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vorige week vrijdag werd er in het Belgische Bergen met 75-59 verloren van Belfius Mons-Hainaut.

Jaumin, die aan zijn eerste seizoen begint als hoofdcoach in Den Bosch, was zeer te spreken over de prestatie van zijn ploeg.  ,,Ik heb enorm veel progressie gezien in vergelijking met het eerste oefenduel. Maar wat me vooral aanspreekt is de mentaliteit van dit team. In beide wedstrijden, want die was tegen Mons-Hainaut ook al heel goed. Ik ben nu twee weken bezig in Den Bosch, maar tot dusver ben ik een heel tevreden coach.”

Komende donderdag (aanvang 20.45 uur) staat oefenwedstrijd nummer drie op het programma. Dan komt Apollo Amsterdam in Den Bosch op bezoek. Dat duel wordt niet gespeeld in De Maaspoort, maar in Sporthal Zuid bij het Sint-Janslyceum.