Volledig scherm
Elijah Wilson van Heroes Den Bosch op archiefbeeld. © BSR Agency

Dunkend en swingend Heroes wint klassieker

Heroes Den Bosch heeft op indrukwekkende wijze Zorg en Zekerheid Leiden verslagen. In de Maaspoort won de ploeg met 109-83.

Heroes begon sterk aan de wedstrijd. Schoten werden afgewisseld met dunks en dat resulteerde in een voorsprong bij rust van 42 tegen 36. 

De intensiteit zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht kon worden voortgezet in de tweede helft.  Halverwege het derde kwart was er een akkefietje waarbij er flink geduwd werd over en weer. Henry Caruso kreeg tot ongenoegen van het thuispubliek een onsportieve fout, waardoor Leiden vier keer naar de vrije worplijn mocht.

Na hevige fluitconcerten bediende Elijah Clarance het publiek met een zogenoemde ‘slam dunk’, waarmee de Maaspoort alleen nog maar meer ging kolken. Caruso liet zich ook niet van de wijs brengen. Met dunks en driepunters bracht hij het publiek op de banken. Leiden was na de korte ruzie zichzelf niet meer en de thuisploeg bleef groeien. In dat derde kwart scoorde Heroes maar liefst 46 punten.

In het vierde kwart kwam de voorsprong van Heroes niet meer in gevaar. Zo won de ploeg haar eerste echte topper. Na verliespartijen tegen Donar en Landstede was er nu een overtuigende zege op Leiden.