Volledig scherm
Edwin Straver. © Dakar Rally

Edwin Straver kiest verkeerde vallei in tweede etappe Dakar Rally: ‘Kan het niemand anders kwalijk nemen’

Kistrijder Edwin Straver heeft een vervelende tweede etappe achter de rug. De Rijswijker koos halverwege de koers voor de verkeerde vallei, waardoor hij zeker twintig minuten moest inleveren.

,,Stom. Ik ben de verkeerde vallei ingereden en heb daardoor twintig kilometer te veel gereden en minstens evenveel tijd verspeeld”, steekt Straver de hand in eigen boezem. ,,Ik kan het de komende dagen goedmaken, maar het is zo zonde. Het was niet nodig. Ik kan het niemand anders kwalijk nemen dan mezelf.”

Met een variatie aan duinen, paden en stenen was de proef pittig. Daarbij startten de motorrijders dit keer niet als eerste, maar de auto's. ,,Maar daar heb ik niet van te lijden gehad. Ik werd niet moe en kon de snelheid er goed inhouden. Het rijden ging super, met veel vertrouwen ook. Maar die navigatiedingetjes hebben tijd gekost.”

De derde etappe leidt de deelnemers vandaag van San Juan de Marcona naar Arequipa. Van de 798 kilometer zijn er 331 tegen de klok, die meetellen voor het klassement.