Volledig scherm
Eefje Muskens © Martijn Buskermolen

Eefje Muskens nieuwe bondscoach Para-Badminton

Eefje Muskens uit Goirle is de nieuwe bondscoach Para-Badminton. Tevens is de vorige jaar zelf gestopte badmintonster de nieuwe coach  van het regionaal trianingscentrum, Arnhem.

Muskens (28) is viervoudig nationaal kampioen in het vrouwendubbel (in 2013 met Samantha Barning en met Selena Piek in 2014, 2015 en 2016). Ze won met Selena Piek zilver (2016) en brons (2014) in het vrouwendubbel tijdens de Europese Kampioenschappen en won in 2008 met Nederland een zilveren medaille bij de EK teams. In 2016 name ze deel aan de olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar ze met Piek vijfde werd. 

,,Ik kijk er naar uit om als bondscoach van de Para-badmintonners aan de slag te gaan. Dit is een onwijs mooie uitdaging en kans en ik kan niet wachten om met de spelers te gaan werken. Het hoofddoel is de Paralympische Spelen in Tokio 2020 en ik ga mijn uiterste best doen om daar één of meerdere spelers te krijgen. Daarnaast zal ik hoofdtrainer van het RTC in Arnhem worden. Werken met jonge, enthousiaste en gemotiveerde spelers en samen met andere trainers het best eruit halen lijkt me super! Ik heb er zin in", laat Muskens via de badmintonbond weten.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement