Volledig scherm
PREMIUM
Twan van Gendt pakt de wereldtitel BMX. © VI Images / Sportfoto.nl

Een glimp van de beste Twan van Gendt: kersvers wereldkampioen BMX vol ongeloof

De kersverse wereldkampioen BMX Twan van Gendt (27) zit voor hij het podium op moet stilletjes voor zich uit te staren. Niet beseffend wat hij heeft bereikt.

Twan van Gendt weet niet waar hij het moet zoeken als hij op het circuit van Zolder als nieuwe wereldkam­pioen BMX de finishfuik binnen gereden is. Oerkreten van ontlading. De vuisten voor zijn gezicht. Een blik van ongeloof. Iedereen om de nek willen springen. Van de verslagen Nederlandse topfavoriet Niek Kimmann tot zijn vrienden voor wie hij als goedmakertje voor een eerder mislukt WK (‘We zullen nog eens naar je komen kijken’) vervoer en tickets had geregeld.

  1. ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’
    PREMIUM
    Column

    ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’

    Trots klinkt er door vanuit Eindhoven wanneer het over de top-transfer van Hirving Lozano gaat. Een record, beiert het bijna jubelend, ook al houdt PSV na alle afdrachten in Mexico er misschien wel minder aan over dan de 34 (?) miljoen voor Memphis Depay in 2015. Wat de supporters wordt ontnomen, is bijzaak. Voetballers zijn handelswaar, noodzakelijk om exploitatiegaten te dichten.