Henk Norel in actie voor Oranje in een wedstrijd tegen Griekenland.
Volledig scherm
Henk Norel in actie voor Oranje in een wedstrijd tegen Griekenland. © AP

Eerst revalideren en dan mogelijk speeltijd voor Henk Norel bij Heroes Den Bosch

De grootste verrassing bij de spelerspresentatie van Heroes Den Bosch was woensdagmiddag niet aanwezig in De Maaspoort. Naast de namen van de twaalf spelers die het komend seizoen moeten gaan doen voor de Bossche basketbalclub, en die allemaal persoonlijk werden voorgesteld aan pers en publiek, viel vooral die van de afwezige Henk Norel op.

De veelvoudig international van Oranje revalideert al enkele weken in De Maaspoort van de knieoperatie die hij dit voorjaar onderging. Volgens technisch manager Roel van de Graaf van Heroes Den Bosch is het zeker een wens dat Norel voor de club gaat spelen, als hij straks fit is.

Tijdpad

,,Hij krijgt bij ons nu alle kans om te herstellen. Daar plakken we geen tijdpad op. En als hij dan fit is, zou het natuurlijk fantastisch zijn als hij hier kan spelen”, aldus Van de Graaf.

Norel (31), die in 2009 gedraft werd door NBA-club Minnesota Timberwolves maar nooit in de NBA speelde, was tot dusver zijn hele profloopbaan actief in Spanje. Na veel blessureleed is hij nu terug in Nederland.

Voorlopige selectie Heroes Den Bosch: 
Technische staf: Jean-Marc Jaumin (Bel, hoofdcoach), Angel Aranda (Spa, assistent-coach), Jeroen van Vugt (assistent-coach), Rik van Waes (strenght & conditioning coach).
Spelers: Stefan Wessels, Jessey Voorn, Stan van den Elzen, Norbert Thelissen, Ids Rebergen, Thomas van der Mars, Elijah Clarance (Zwe), Elijah Wilson (VS), Siyani Chambers (VS), Henry Caruso (Ita/VS), Seger Bonifant (VS), Nathan Krill (VS).