Eindelijk weer Europees hockey voor mannen HC Den Bosch

videoVoor het eerst sinds 2002 gaan de mannen van HC Den Bosch Europees hockey spelen. Het is alleen nog de vraag of dat in de Euro Hockey League is of in het nieuwe toernooi om de EHL Cup. 

De mannen van coach Eric Verboom, die dinsdag voor het eerst weer een training afwerkten op het eigen complex sinds de coranacrisis, presteerden in het door dit virus voortijdig beëindigde seizoen op de tweede plaats in de Hoofdklasse, de beste klassering sinds jaren. Op basis daarvan mogen de Bosschenaren Europa in. De Europese hockeybond wil dat de EHL van dit seizoen nog wordt uitgespeeld in oktober in Amsterdam. Als dat lukt, dan mag HC Den Bosch (samen met koploper Bloemendaal) EHL gaan spelen. Daar doen dit keer twaalf teams aan mee en het evenement vindt plaats van 31 maart tot 5 april 2021. 

EHL Cup 

Indien de EHL van dit seizoen niet kan worden afgerond, dan behouden Bloemendaal en Kampong hun EHL-ticket en wordt HC Den Bosch terugverwezen naar de nieuwe EHL Cup waar acht teams om gaan strijden. In 2001 werd HC Den Bosch voor het laatst landskampioen; de ploeg reikte in 2002 tot de finale van de Europacup 1. 

De vrouwen van HC Den Bosch gaan sowieso EHL spelen. 

Sebastien Dockier namens HC  Den Bosch in actie tegen Rotterdam.
Volledig scherm
Sebastien Dockier namens HC Den Bosch in actie tegen Rotterdam. © copyright Frank van Engelen