Volledig scherm
HC Tilburg-HGC © Beeld Werkt

Flitsende start HC Tilburg voorkomt nederlaag niet

Op het nieuwe hoofdveld aan de andere kant van het clubhuis begon HC Tilburg voortvarend aan het duel met HGC. Het mocht niet baten: 1-3.

De eerste beste kans leverde meteen een treffer op. Na de ‘mislukte’ backhand van Lucas van Bergeijk hoefde Tim Cross slechts het laatste zetje te geven: 1-0. De thuisploeg kreeg zelfs kansen om de voorsprong te verdubbelen. Daarvoor miste het precisie en anders stond doelman Sam van der Ven in de weg.

In het geel gekleurde tweede kwart (Tom Beddows en vlak voor rust Isaak Salden) wist HGC van de overtalsituatie te profiteren middels twee strafcorners van Ashley Jackson en een wonderschone treffer van Maxime Plennevaux, die vanaf de achterlijn snoeihard raak schoot: 1-3.

Na rust kreeg ook HGC twee gele kaarten, maar daar wist HC Tilburg niet van te profiteren. Ook het slotoffensief bracht niet het gewenste resultaat, waarna de ploeg van Jeroen Delmée zijn tweede nederlaag leed.

  1. LIVE | Trappers start finale in eigen huis tegen ‘hot’ Landshut EV

    LIVE | Trappers start finale in eigen huis tegen ‘hot’ Landshut EV

    Voor Tilburg Trappers begint vanavond voor het vierde jaar op de rij aan de finale om de titel in de Oberliga. In de eigen ijshal komt Landshut EV op bezoek. De Duitsers hadden in de halve finale geen partij aan Hannover Scorpions (3-0). Trappers haalde de finale met de hakken over de sloot door met 2-3 te winnen van Herner EV. Kunnen de Tilburgse ijshockeyers doorstomen naar het kampioenschap? Volg het duel hier LIVE.