Nederland - Kazachstan tijdens het OKT in Nur Sultan.
Volledig scherm
Nederland - Kazachstan tijdens het OKT in Nur Sultan. © IIHF

Geen WK ijshockey voor Oranje-mannen Tilburg Trappers

De internationale ijshockeyfederatie IIHF heeft het WK Division IIA in Zagreb waar de nationale mannenploeg van Nederland aan zou deelnemen afgelast. Het rondwarende coronavirus is reden voor de maatregel. Bondsdirecteur Theo van Gerwen: ,,Het is natuurlijk heel jammer voor de spelers en begeleiders, maar het besluit van de IIHF komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Het zat er gezien alle andere ontwikkelingen aan te komen.’’

Oranje zou vanaf 19 april het wereldkampioenschap Division IIA in Zagreb, Kroatië spelen met als tegenstanders Australië, China, Israël, Kroatië en Spanje. Zo'n tien spelers van Tilburg Trappers horen bij de selectie van bondscoaches Doug Mason en Bo Subr. Oranje nam eerder dit jaar deel aan twee pre-kwalificatieronden voor de Olympische Spelen. In Barcelona werd het toernooi gewonnen, waarna Nederland er in Kazachstan niet in slaagde zich te plaatsen voor de laatste voorronde van de kwalificatie.

Eerder deze week werd al het ijshockey op Nederlands ijs al geschrapt en besloot de Beneleague het seizoen per direct te beëindigen. Ook de Duitse Oberliga, met Tilburg Trappers als deelnemer, besloot de play-offs niet te spelen. Dat betekent dat met de afgelasting van het WK in Zagreb het ijshockeyseizoen definitief voorbij is.