Volledig scherm
Niels Versteijnen in actie in het shirt van Tachos © Ron van Kuijk

Handballer Niels Versteijnen van Tachos naar Bundesliga-kampioen

Superhandbaltalent Niels Versteijnen verkast van de Waalwijkse eredivisionist Red Rag Tachos naar de Duitse landskampioen SG Flensburg/Handewitt. De 18-jarige opbouwspeler uit Berkel-Enschot sluit daar in eerste aanleg aan bij de opleidingsploeg.

Versteijnen staat al enkele jaren in de belangstelling van topclubs uit binnen- en buitenland. Na een voor hem persoonlijk zeer goed verlopen afgelopen seizoen bij Tachos besloot hij de stap te gaan wagen. Al eerder liet Versteijnen doorschemeren een voorkeur te hebben voor een club uit de Bundesliga. Interesse van BeNe-league-clubs en ploegen uit Frankrijk en Denemarken liet hij daarom aan zich voorbij gaan.

Droom

Versteijnen denkt vooral heel veel te gaan leren bij Flensburg: ,,Ik zal daar rechteropbouw gaan spelen. Ik heb voor 1 jaar getekend maar als het goed bevalt wordt dat langer. De kans dat ik snel ga doorstromen van het tweede naar het eerste is niet heel groot, want dat is qua niveau nog een enorm verschil. Maar op termijn hoop ik het eerste wel te halen. Dat is altijd een droom geweest."

Tweelingbroer

Versteijnen zal gaan wonen op de Akademie van de Duitse landskampioen. Hij vertrok vandaag met Oranje U18 naar Frankfurt voor een trainingsstage en twee oefenwedstrijden tegen Duitsland U18. Ook drie oud-ploeggenoten van Tachos - Michiel de Folter, Jochem Brouwer en Pieter van der Velden - zijn mee. Volgende week volgt dan een 4-landen-toernooi in Roemenië als voorbereiding op het EK. Ook tweelingbroer Arjan Versteijnen sluit dan als doelman aan bij de selectie.