Volledig scherm
PREMIUM
PVH Heeswijk Dinther boogschutter Sjef van den Berg gaat naat Tokio BD SPORT foto: Peter van Huijkelom © BD / Peter van Huijkelom

Handboogschutter Sjef van den Berg: ‘Waar ook ter wereld, de afstand blijft 70 meter’

OP WEG NAAR TOKIOHandboogschutter Sjef van den Berg (24) uit Heeswijk-Dinther wil in Tokio op zijn tweede Olympische Spelen zijn eerste olympische medaille winnen. In 2016 eindigde Van den Berg in Rio de Janeiro op de vierde plaats.

Aan zijn eerste Olympische Spelen in Rio de Janeiro heeft boogschutter Sjef van den Berg weliswaar net geen medaille overgehouden, maar wel een ander bijzonder aandenken. Een tatoeage van de vijf olympische ringen op zijn rechterschouder. ,,Toen ik een jaar of zestien was, zei ik al tegen mijn ouders. ‘Als ik de Olympische Spelen haal, neem ik een tattoo’. Of er na Tokio een nieuwe tatoeage komt? Nee. Ik wil er ook geen plaatsnamen en jaartallen bij. Ik houd het alleen bij de magische ringen.”

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM
    video

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”